Sportovní ples

20.04.2009 20:00

  Březnový sportovní ples v naší obci byl celá léta doménou fotbalistů, až loni na podzim jsem byl osloven, jestli bychom se toho neujmuli my volejbalisté. U pár lidí jsem neměl pochopení, proč se do toho vůbec pouštíme. Nebylo o čem přemýšlet, kývl jsem na to a řekl si, je to výzva - jdem do toho!
 
  Věděl jsem o dobré kapele, ale to bylo vše, co bylo hned zařízené. Zbývalo hodně organizačních věcí jako je příprava a výzdoba sálu, tombola, a něco čím ples zpestřit a lidi přilákat a překvapit. S přípravou tomboly se začalo už v únoru obcházením prodejen, sponzorů... zkrátka jde o to vlézt do krámu a prosit o sponzorství. Hodně o tom ví Petik s Máří, kterým se podařilo hodně věcí zajistit. Další věci jako lahvinky jsme donesli z vlastních zdrojů a ty nejlepší ceny koupili. Šlo o navigaci, tiskárnu, topinkovač, míče,... Nebudu psát, kdo co dal do tomboly, ale všem bych chtěl za to poděkovat. Cen se nám podařilo sehnat asi 150.
 
  Vzhledem k tomu, že nekouříme, přišel nápad zkusit udělat nekuřácký ples. Všichni jsme samozřejmě souhlasili a zbývalo jen sestavit a vytisknout pozvánky. Slovo nekuřácký se po vsi rozkřiklo velmi rychle a každý, kdo nám nepřál, se nám posmíval, že nám nikdo nepřijde. Po vytisknutí a roznášce pozvánek se druhý den na plakátech objevovali vulgární slova jako kurvy, mrd.. ,asi to psal nějaký silný chudáček kuřák, který neunesl to, že by si musel zapálit na chodbě. Na druhou stranu se hodně lidí začalo ptát a zamlouvat si místa - což bylo samozřejmě potěšující.
 
  Nápad na výzdobu sálu si vzali na starost Pavlínka s Klárkou. Ve čtvrtek jsme se sešli a dali jsme se do zkrášlování sálu. Při zavěšování konfet a foukání míčků jsme se docela pobavili. S úsměvem jsme ocenili nápad zavěsit papírového volejbalistu do sítě na pódium. Zbývalo roztřídit a připravit tombolu na své místo. Večer jsme ukončili dohadováním, jak se bude tombola losovat a předávat. Teď se tomu musím smát, ale byla to asi nejdelší debata, která nastala. Zbývalo vyvěsit plakáty - děkujeme, že na sále nekouříte, připravit kuřákům na chodbě jejich koutek s popelníkama, a jít domů s tím, že je vše připraveno.
 
  Nastal námi očekávaný den D a to pátek třináctého. Již před otevřením se tvořili fronty nedočkavců, kteří si přišli zamluvit stoly pro své známé. Sál se začal dost rychle plnit a nám se začalo ulevovat, že se to určitě podaří. Kapela byla připravena a mohlo se začít hrát. Samozřejmě jsme chtěli ples něčím zpestřit a myslím, že se nám to stoprocentně povedlo. Podařilo se mi zajistit dětskou taneční skupinu Warmstreet a byla to ta nejlepší volba. S tanečky ,,Pomáda" a ,,Co by tomu básník řek" děti sklidily velký potlesk. Zábava - ples probíhal za plného parketu, na kterém tančili lidé všech generací. Nejstaršími páry byly manželé Krausovi, Pařízkovi. Nejstarším občanem pan Hlad, který nám s plesem fandil a přišel se podívat jak se to nám a jeho vnučkám povedlo. Po 21hodině byl sál zaplněn k prasknutí, odhadem 210 lidí. Největším hitem se stala píseň ,,Svařák" od skupiny Harlej. Blížil se čas tomboly a prodeje lístků, po kterých se jen zaprášilo. S losováním tomboly se začalo na etapy v době pauzy kapely. Losování probíhalo dle našich představ, spravedlivě, ceny se rozdávaly rychle. Muzika začala zase hrát jen české pecky, které se lidem líbily. Blížil se vrchol tomboly a to losování těch nejlepších cen - tiskárny a navigace. Nedá mi to a musím se zmínit o výherci navigace. Stal se jím pan Ladislav Křížek - člověk bez motorového vozidla, který navigací splatil dluh místnímu hostinskému částkou 500,-Kč. Byla mu nabízena částka kapelníkem o litřík větší, ale kdo dřív přijde, ten dřív mele....
                  
  Ples se povedl, svědčí o tom i hodinová prodloužená do třetí hodiny ranní. Lidé odcházeli spokojeni. Nás ještě čekal v sobotu odpoledne úklid sálu a příprava na nedělní dětský maškarní ples.
 
  Muzika byla stejná jako v pátek, jen v menším složení. Dětí i s rodiči přišlo hodně - odhadem 170. Masky byly perfektní, děti se bavily tanečkem a různými hrami, které pro ně připravily Klárka s Pavlínkou. Organizačně můžu říct, že to bylo náročnější než páteční ples, ale to bylo asi tolika dětmi. Vše jsme ale zvládli a i po nedělním plese byla velká spokojenost ať ze strany dětí tak rodičů.
 
  Chtěl bych moc poděkovat všem - opravdu všem, kteří se na přípravě plesu podíleli. Ostudu jsme neudělali, ba naopak ze všech stran samá chvála jak na organizaci, tak na průběh obou plesů. Nejvíce mě potěšila slova Vládi Pachlera, že můj táta může jen litovat, že na plese nebyl, a že to, co on pořádal celá léta s fotbalisty, se nám volejbalistům podařilo hned s velkým úspěchem napoprvé! Slova Petra Vrabce: ,,nejhezčí ples, na kterém v Čížkovicích kdy byl "svědčí také za své.
 
  Lidem se to prostě líbilo a nám se povedlo ukázat, že jsme parta lidí, která nejen hraje volejbal, ale umí pobavit i ostatní.
 
  Tak ještě jednou všem dík Jarda
 
   

Zpět

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.